Forside > Hjem fra Nord-Korea, og TV2 intervju

Hjem fra Nord-Korea, og TV2 intervju

Øyvind Dovland har nettopp kommet hjem fra besøk i flomrammede områder i den nordlige Hamgyong-provinsen. Han forteller om besøk i to landsbyer der til sammen 23.000 husstander er jevnet med jorden. Flere hundre er døde og mer enn 100.000 mennesker er hjemløse.

Her blir han intervjuet på TV2 Nyhetskanalen:

En forferdelig situasjon, men det er godt å se at hjelpen kommer frem. Vi har levert 300 vannfilter, 14 drivhus og en mengde grønnsaksfrø. Det er et stort problem ved flomkatastrofer at drikkevannet blir forurenset. Hvert vannfilter renser 1500 liter vann per døgn. Når filtrene blir brukt riktig, vil hele befolkningen i dette området få rent drikkevann. Drivhusene blir brukt som midlertidige boliger. Dovland representerer Evangelisk Orientmisjon, som er eneste norske organisasjon med tilgang til de flomrammede områdene. Orientmisjonen har vært i Nord-Korea i fem år.

Røde Kors og Unicef (FN) er inne med hjelp, men klarer ikke å hjelpe alle. I tillegg har myndighetene mobilisert hæren og flere tusen hjelpearbeidere. Det vil ta lang tid å få hjulpet mer enn 100.000 mennesker som er i akutt behov for hjelp, spesielt nå som snøen kommer og det er meldt 15 kuldegrader. Et av problemene i Nord-Korea er at det er store mangler i infrastrukturen som gjør det vanskelig å hjelpe, i sær når det kommer snø.

– Vi ønsker å bidra med så mye hjelp vi kan i de kommende månedene. Vi har erfaring fra arbeid med rent drikkevann og matforsyning gjennom de fem årene som vi har hatt prosjekter i Nord-Korea. Grønnsakprosjektet vårt er genialt. Vi leverer grønnsaker som spinat, kålrabi og gulrot. Spinat har en vekstperiode på kun to uker, og en kilo frø gir flere tonn spinat.

(Artikkel fra Evangelisk Orientmisjon)


Tilbake

Kalender & ukeprogram
Kl 10:30. SØNDAG  27.MAI.
Bønnemøte
Kl 11:00. SØNDAG  27.MAI.
Gudstjeneste
Kl 10:30. TIRSDAG  29.MAI.
Bønnemøte
Kl 08:45. ONSDAG  30.MAI.
Seniortur til Grimstad-området
Kl 16:30. FREDAG  1.JUN.
Superlight

Dagens bibelord:

En gang han spiste sammen med dem, påla han dem dette: «Dere skal ikke forlate Jerusalem, men vente på det som Far har lovet, det som dere har hørt av meg.

Les hele

Apg 1,4-8