Forside > Hjem fra Nord-Korea, og TV2 intervju

Hjem fra Nord-Korea, og TV2 intervju

Øyvind Dovland har nettopp kommet hjem fra besøk i flomrammede områder i den nordlige Hamgyong-provinsen. Han forteller om besøk i to landsbyer der til sammen 23.000 husstander er jevnet med jorden. Flere hundre er døde og mer enn 100.000 mennesker er hjemløse.

Her blir han intervjuet på TV2 Nyhetskanalen:

En forferdelig situasjon, men det er godt å se at hjelpen kommer frem. Vi har levert 300 vannfilter, 14 drivhus og en mengde grønnsaksfrø. Det er et stort problem ved flomkatastrofer at drikkevannet blir forurenset. Hvert vannfilter renser 1500 liter vann per døgn. Når filtrene blir brukt riktig, vil hele befolkningen i dette området få rent drikkevann. Drivhusene blir brukt som midlertidige boliger. Dovland representerer Evangelisk Orientmisjon, som er eneste norske organisasjon med tilgang til de flomrammede områdene. Orientmisjonen har vært i Nord-Korea i fem år.

Røde Kors og Unicef (FN) er inne med hjelp, men klarer ikke å hjelpe alle. I tillegg har myndighetene mobilisert hæren og flere tusen hjelpearbeidere. Det vil ta lang tid å få hjulpet mer enn 100.000 mennesker som er i akutt behov for hjelp, spesielt nå som snøen kommer og det er meldt 15 kuldegrader. Et av problemene i Nord-Korea er at det er store mangler i infrastrukturen som gjør det vanskelig å hjelpe, i sær når det kommer snø.

– Vi ønsker å bidra med så mye hjelp vi kan i de kommende månedene. Vi har erfaring fra arbeid med rent drikkevann og matforsyning gjennom de fem årene som vi har hatt prosjekter i Nord-Korea. Grønnsakprosjektet vårt er genialt. Vi leverer grønnsaker som spinat, kålrabi og gulrot. Spinat har en vekstperiode på kun to uker, og en kilo frø gir flere tonn spinat.

(Artikkel fra Evangelisk Orientmisjon)


Tilbake

Kalender & ukeprogram
Kl 16:30. FREDAG  22.SEP.
Superlight
Kl 19:30. LØRDAG  23.SEP.
Vox
Kl 10:30. SØNDAG  24.SEP.
Bønnemøte
Kl 12:00. ONSDAG  27.SEP.
Bronselaget
Kl 19:30. ONSDAG  27.SEP.
Støperiet

Dagens bibelord:

En gang han var i en av byene, kom en spedalsk mann, full av sår. Da han fikk se Jesus, kastet han seg ned med ansiktet mot jorden og bønnfalt ham: «Herre, om du vil, kan du gjøre meg ren.»

Les hele

Luk 5,12-16